23. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Sicilská caponata s kapary je klasický italský pokrm plný chutí a vůní. Tato lahodná zeleninová směs kombinuje rajčaty, lilky, cibuli, papriku a kapary, vše zalité olejem a octem. Skvělá příloha k masu nebo jako samostatné jídlo pro vegetariány. Vyzkoušejte recept na Sicilskou caponatu s kapary a užijte si skvělou chuť Sicílie!
Suroviny
- 2 lilek
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 50 g kapary
- 50 g olivových oliv
- 50 g naklíčených vlašských ořechů
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžička cukru
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na začátek oloupeme lilek, nakrájíme ho na menší kostičky a necháme ho osolit.
- V pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme osolené lilkové kostky a dusíme je, až změknou.
- Přidáme nakrájená rajčata a kapary, podusíme a osolíme a opepříme.
- Přilijeme ocet, přidáme cukr a necháme chvilku provařit.
- Přidáme naklepáno ořechy, promícháme a necháme teplý nebo podáváme studený.