17. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou sicilskou caponatu s dýní, tradiční italský pokrm plný chutí a vůní Středomoří. Tato originální kombinace sladké dýně, zeleniny a bylinek vytvoří neodolatelně křehký a osvěžující pokrm, který si zamilujete. S tímto receptem si můžete vychutnat kousek Sicílie přímo doma. Získejte inspiraci pro vaření a připravte si tuto lahůdku již dnes!
Suroviny
- 1 malá dýně
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce kaparů
- 2 lžíce černých oliv
- 1 lžička cukru
- 1 lžička octa
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi si orestujeme nakrájenou cibuli a papriky.
- Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a dusíme do měkka.
- Přidáme rajčatový protlak, kapary a olivy.
- Přilijeme olej a necháme lehce prohřát.
- Přidáme cukr, ocet, sůl a pepř podle chuti.
- Vše smícháme a necháme provařit ještě 5 minut.
- Můžeme podávat teplou či studenou.