17. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata s dýní
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou sicilskou caponatu s dýní, tradiční italský pokrm plný chutí a vůní Středomoří. Tato originální kombinace sladké dýně, zeleniny a bylinek vytvoří neodolatelně křehký a osvěžující pokrm, který si zamilujete. S tímto receptem si můžete vychutnat kousek Sicílie přímo doma. Získejte inspiraci pro vaření a připravte si tuto lahůdku již dnes!

Suroviny

  • 1 malá dýně
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce černých oliv
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička octa
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi si orestujeme nakrájenou cibuli a papriky.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a dusíme do měkka.
  3. Přidáme rajčatový protlak, kapary a olivy.
  4. Přilijeme olej a necháme lehce prohřát.
  5. Přidáme cukr, ocet, sůl a pepř podle chuti.
  6. Vše smícháme a necháme provařit ještě 5 minut.
  7. Můžeme podávat teplou či studenou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *