23. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská Caponata s bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská Caponata s bramborami je lahodná a bohatá italská pokrm, který spojuje sladké a kyselé chutě různých zelenin. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si lahodné jídlo plné chutí. Suroviny:

  • 2 středně velké brambory
  • 1 lilek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 4 rajčata
  • 50g zelených oliv
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce bílého octa
  • 2 lžíce cukru
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Smažíme je na olivovém oleji dozlatova, vyndáme a necháme odstát.
  2. Lilek nakrájíme na kolečka a posypeme solí, necháme odstát 30 minut. Poté opláchneme pod tekoucí vodou.
  3. Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme na kousky nakrájený česnek, nakrájenou papriku a rajčata. Vaříme 10 minut.
  4. Poté přidáme nakrájené lileky, olivy, kapary, ocet, cukr, sůl a pepř. Vaříme dalších 10 minut.
  5. Na závěr přidáme do směsi brambory a promícháme. Podáváme teplou jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *