23. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata s baklažánem.
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata⁢ s baklažánem je ‍lahodná‍ sicilská‌ specialita plná ‍chutí ⁣a vůní. Tento tradiční⁣ recept kombinuje sladké‍ a ⁣kyselé chutě ⁢rajčat, ⁢baklažánů, cibule a ‍oliv. Vyzkoušejte⁢ tento jedinečný​ pokrm plný​ italských vlivů a okouzlete své chuťové buňky. S naším receptem​ na Sicilskou caponatu⁣ bude vaření snadné a zábavné! ⁢

Suroviny

  • 2‍ baklažány
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 100 g zelených oliv
  • 50 g​ kapary
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 ⁤lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • sůl, ‌pepř

Postup

  1. Baklažány​ oloupejte a nakrájejte na kostičky. Posolte a nechte⁢ je odstát 30 minut.
  2. Na pánvi rozpalte⁢ olivový olej‍ a osmahněte baklažány dozlatova. Poté je dejte na‍ papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný olej.
  3. V ‌té ‍samé ‍pánvi orestujte na másle nadrobno nakrájenou cibuli⁣ a prolisovaný ‍česnek.
  4. Přidejte nakrájená rajčata,‍ olivy a‌ kapary.‌ Přilijte ocet, přidejte cukr a osolte a ⁣opepřete‍ podle chuti.
  5. Na závěr přidejte smažené baklažány ​a ⁤vařte vše společně asi 10 minut.
  6. Caponatu podávejte teplou nebo studenou jako⁤ přílohu k pečivu ⁣nebo grilovanému masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *