22. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte sicilskou caponatu na brusketu – tradiční sicilský pokrm plný chutí a vůní. Tato směs lilku, rajčat, cukety a dalších ingrediencí na kousku chleba je skvělou volbou pro lehkou večeři nebo chutný předkrm. Sledujte náš recept a dejte si tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny:
- 2 baklažány
- 2 papriky
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 100g zelených oliv
- 2 lžíce kaparů
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce octa
- 1 lžička cukru
- čerstvý bazalka
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi si opečeme nakrájené baklažány na kostičky spolu s paprikou a cibulí.
- Poté přidáme nakrájená rajčata a restujeme do měkka.
- Přidáme olivy, kapary, prolisovaný česnek, ocet, cukr a osolíme a opepříme.
- Zapečeme v troubě při 180°C asi 20 minut.
- Hotovou caponatu podáváme na opečených plátcích chleba (brusketu) posypaných nasekaným bazalkou.