22. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata na brusketu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte sicilskou caponatu na brusketu – tradiční sicilský pokrm plný chutí a vůní. Tato směs lilku, rajčat, cukety a dalších ingrediencí na kousku chleba je skvělou volbou ​pro lehkou večeři nebo​ chutný předkrm. Sledujte náš recept a dejte si‍ tento lahodný pokrm ještě dnes!

Suroviny:

  • 2 baklažány
  • 2 papriky
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 100g ‌zelených oliv
  • 2 lžíce kaparů
  • 3⁤ lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • čerstvý bazalka
  • sůl,⁢ pepř

Postup:

  1. Na pánvi si opečeme nakrájené baklažány na kostičky spolu⁣ s‍ paprikou a cibulí.
  2. Poté přidáme nakrájená rajčata a restujeme do měkka.
  3. Přidáme olivy, ⁣kapary, prolisovaný česnek, ocet, cukr a osolíme a opepříme.
  4. Zapečeme v troubě při 180°C asi 20 minut.
  5. Hotovou caponatu podáváme na opečených plátcích chleba (brusketu) posypaných nasekaným bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *