26. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Sicilská arančiniová koule
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská arančiniová koule: Ochutnejte autentickou italskou delikatesu přímo z Sicílie. Tato křupavá a lahodná koule z rýže je naplněna nádivkou z mletého masa, sýra a bylinek, která se pak křehce obaluje výbornou směsí strouhanky a vajec. Vychutnejte si křupavý vnější povrch a náplň plnou bohaté chuti. Perfektní jako předkrm nebo svačina.

Suroviny:

  • 200 g rýže
  • 400 ml vody
  • 150 g sýra provolone
  • 100 g kousků uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • hrubozrnná strouhanka na obalování
  • olej na smažení

Postup:

  1. Rýži uvařte ve vodě s přidáním soli podle pokynů na obalu.
  2. V hrnci si orestujte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidejte nakrájené uzené maso a krátce restujte.
  4. Přidejte uvařenou rýži a směs promíchejte.
  5. Přidejte na kostky nakrájený sýr provolone a nechte ho roztát.
  6. Ochutnejte směs solí a pepřem podle chuti.
  7. Směs nechte vychladnout a poté z ní vytvarujte malé koule.
  8. Koule obalte ve strouhance.
  9. V hlubokém hrnci zahřejte olej na smažení.
  10. Odstavte z ohně když dosáhne teploty přibližně 180 °C.
  11. Pomocí naběračky nebo šťouchadelné lžíce opatrně vložte koule do oleje.
  12. Smažte je z obou stran, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  13. Odstraňte koule z oleje a nechte je odkapat na ubrousku.
  14. Pokud chcete, můžete je podávat s rajčatovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *