3. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Selský guláš s knedlíkem je tradiční a chutná česká pokrm, který potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Pochoutka plná šťavnatého masa, zeleniny a aromatických koření, která se podává s domácími houskovými knedlíky. Připravte si ho doma dle našeho receptu a určitě nebudete litovat!
Suroviny:
- 500 g hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 400 ml hovězího vývaru
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 2 papriky
- 4 brambory
- hrubá mouka
Postup:
- Na oleji osmahneme na drobné kousky nakrájené (nakrájené na plátky) cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme papriku a cca 2 minuty mícháme.
- Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky a krátce osmahneme ze všech stran.
- Přidáme kmín, majoránku, sůl a pepř.
- Zalijeme vývarem a přidáme rajčata s šťávou a nakrájené papriky.
- Vše pod pokličkou dusíme do měkka.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
- Pokud je guláš příliš řídký, zahustíme ho trochou smažené hrubé mouky.
- Přidáme nakrájené brambory a vaříme, dokud nejsou měkké.
Nyní můžete podávat tento chutný selský guláš s knedlíkem!