3. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Selský guláš s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

‍Selský ‍guláš s knedlíkem je tradiční a chutná česká pokrm, ​který‍ potěší⁤ každého milovníka tradiční české kuchyně. Pochoutka plná šťavnatého masa, zeleniny a aromatických koření, která ​se podává ⁢s ⁣domácími houskovými knedlíky. Připravte si ho doma dle⁢ našeho receptu a určitě nebudete litovat!

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa na guláš
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 ⁤lžíce oleje
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 2 papriky
  • 4‌ brambory
  • hrubá mouka

Postup:

  1. Na oleji osmahneme na drobné kousky nakrájené (nakrájené na plátky) cibuli a prolisovaný‍ česnek.
  2. Přidáme papriku a cca 2 minuty mícháme.
  3. Přidáme hovězí​ maso nakrájené na kostky a krátce osmahneme ze všech stran.
  4. Přidáme kmín, majoránku, ⁢sůl a pepř.
  5. Zalijeme vývarem a přidáme rajčata s šťávou⁣ a nakrájené papriky.
  6. Vše pod pokličkou​ dusíme do měkka.
  7. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
  8. Pokud je guláš příliš⁢ řídký, ‍zahustíme ho⁤ trochou smažené hrubé mouky.
  9. Přidáme nakrájené brambory ​a vaříme, dokud nejsou ‍měkké.

Nyní můžete podávat tento chutný selský guláš s knedlíkem!‍

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *