13. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Selská omáčka s knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Selská omáčka ​s knedlíky je tradiční české jídlo plné​ chuti a krémové ⁤textury. Naučte se‌ připravit tento lahodný ‍pokrm ⁤s čerstvými⁣ ingrediencemi doma a pochutnejte si na⁣ skvělé ⁣kombinaci ⁤omáčky plné zeleniny​ a měkkých⁣ knedlíků. S tímto receptem ‌překvapíte své blízké na každodenním obědě či oslavě.

Suroviny

  • 200g uzeného⁣ masa
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2‌ lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké⁢ mouky
  • 400ml⁣ vývaru
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli⁣ a na kolečka ⁢nakrájenou mrkev.
  2. Přidáme‍ nakrájené uzené⁣ maso a orestujeme.
  3. Přisypeme mouku a krátce zarestujeme.
  4. Zalijeme vývarem ⁢a povaříme do‍ změknutí zeleniny.
  5. Ochutíme solí, pepřem a majoránkou.
  6. Selskou omáčku podáváme s houskovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *