13. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Selská omáčka s knedlíky je tradiční české jídlo plné chuti a krémové textury. Naučte se připravit tento lahodný pokrm s čerstvými ingrediencemi doma a pochutnejte si na skvělé kombinaci omáčky plné zeleniny a měkkých knedlíků. S tímto receptem překvapíte své blízké na každodenním obědě či oslavě.
Suroviny
- 200g uzeného masa
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 400ml vývaru
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přidáme nakrájené uzené maso a orestujeme.
- Přisypeme mouku a krátce zarestujeme.
- Zalijeme vývarem a povaříme do změknutí zeleniny.
- Ochutíme solí, pepřem a majoránkou.
- Selskou omáčku podáváme s houskovými knedlíky.