8. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Sbriciolata s ricottou a marmeládou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na italskou Sbriciolatu s lahodnou ricottou a sladkou marmeládou. Tato rustikální dezertní pochoutka vás okouzlí jednoduchou přípravou a bohatou chutí. Ideální kombinace křupavého těsta a krémové ricotty s ovocnou notou marmelády bude určitě potěšením pro vaše chuťové buňky. Podívejte se, jak si připravit tuto lahodnou italskou pochoutku doma.

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 120 g masla
  • 100 g cukru
  • 1 vejce
  • 250 g ricotty
  • 100 g marmelády podľa preferencie

Postup

  1. V miske zmiešajte múku, pokrájané maslo a cukor, a rukami ich spolu preložte, kým nevznikne drobivá zmes.
  2. Do zmesi pridajte rozšľahané vajíčko a premiešajte, kým sa nevytvorí cesto.
  3. Vytlačte dve tretiny cesta do formy a zľahka ho stlačte. Potom pridajte ricottu a rovnomerne ju rozotrite po ceste.
  4. Na vrch rozotrite marmeládu, ktorá prenikne až na dno.
  5. Posypeme vrch zvyškom cesta a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 ° C približne 30 minút, až kým nezarumeneje.
  6. Necháme vychladnúť a podávame nakrájané na štvorce.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *