8. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na italskou Sbriciolatu s lahodnou ricottou a sladkou marmeládou. Tato rustikální dezertní pochoutka vás okouzlí jednoduchou přípravou a bohatou chutí. Ideální kombinace křupavého těsta a krémové ricotty s ovocnou notou marmelády bude určitě potěšením pro vaše chuťové buňky. Podívejte se, jak si připravit tuto lahodnou italskou pochoutku doma.
Suroviny
- 250 g hladkej múky
- 120 g masla
- 100 g cukru
- 1 vejce
- 250 g ricotty
- 100 g marmelády podľa preferencie
Postup
- V miske zmiešajte múku, pokrájané maslo a cukor, a rukami ich spolu preložte, kým nevznikne drobivá zmes.
- Do zmesi pridajte rozšľahané vajíčko a premiešajte, kým sa nevytvorí cesto.
- Vytlačte dve tretiny cesta do formy a zľahka ho stlačte. Potom pridajte ricottu a rovnomerne ju rozotrite po ceste.
- Na vrch rozotrite marmeládu, ktorá prenikne až na dno.
- Posypeme vrch zvyškom cesta a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 ° C približne 30 minút, až kým nezarumeneje.
- Necháme vychladnúť a podávame nakrájané na štvorce.