27. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
Sate Ayam – indonéské kuřecí špízy
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte exotický recept plný chutí a vůní, sate ayam je ideální volbou! Tento indonéský pokrm nabízí šťavnatá kuřecí kousky nasazené na špíz, které jsou poté grilovány do dokonalého zlatavého křupavého stavu. Zkombinujte je s pikantní arašídovou omáčkou a voilà – máte připravený lahodný a autentický zážitek z indonéské kuchyně. Abyste se plně ponořili do této chutí, nenechte si tento recept ujít!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (vejce), nakrájeného na menší kousky
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 3 stroužky česneku, utlučené
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • bambusové špízy, namočené ve vodě

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, utlučený česnek, olej, kurkumu, koriandr, kmin, papriku, sůl a pepř a vzniklou marinádu promíchejte s nakrájeným kuřecím masem. Nechte maso marinovat alespoň hodinu nebo přes noc v chladničce.
  2. Špízy před použitím na gril namočte do vody, aby se nepřipálily.
  3. Vložte nakládané kousky kuřecího masa na špízy.
  4. Grilujte špízy na středním ohni asi 6-8 minut na každé straně, dokud nejsou zlatavě hnědé a upečené.
  5. Sate Ayam servírujte s pikantní arašídovou omáčkou a případně s rýží nebo zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *