7. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Sate ayam – indonéská kuřecí špíza
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si exotickou chuť Indonéských kuřecích špízů, známých jako Sate Ayam. Tento recept je plný koření a dochucovadly, které vám zajistí jedinečný zážitek z každého sousta. Podávejte s pikantní omáčkou a ochutnejte autentickou indonéskou kuchyni přímo z pohodlí vašeho domova.

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 cibule, nakrájené na kousky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • šťáva z 1 limetky
  • sůl a pepř podle chuti
  • dřevěné špízy na grilování, namočené ve vodě

Postup

  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, med, římský kmín, koriandr, kurkumu, limetkovou šťávu, česnek, cibuli, sůl a pepř.
  2. Přidejte kuřecí kousky do marinády a nechte je marinovat minimálně 30 minut, ideálně přes noc v lednici.
  3. Nasaděte marinované kuřecí kousky na namočené dřevěné špízy.
  4. Grilujte špízy na rozpáleném grilu asi 10-15 minut, častěji je obraťte a občas potřete zbývající marinádou.
  5. Sate ayam podávejte s rýží nebo salátem, můžete také přidat arašídy nebo omáčku z arašídů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *