1. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Sate ayam je tradiční indonéský pokrm, který spojuje šťavnatá kousky kuřecího masa s aromatičkou marinádou a grilováním na špejli. Tento lahodný recept na indonéskou kuřecí špízu je jednoduchý na přípravu a jistě potěší vaše chuťové buňky. Podávejte s omáčkou z arašídů a voňavou rýží pro dokonalou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a pusťte se do dobrodružství indonéské kuchyně!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nejlépe prsa)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžíce medu nebo hnědého cukru
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 červená paprika
- dřevěné špízy
Postup
- Na začátku si připravte marinádu smícháním omáčky, kari koření, medu, oleje a kurkumy. Nakrájejte kuřecí maso na kousky a dejte do marinády minimálně na hodinu nebo nejlépe přes noc.
- Česnek a cibuli nakrájejte na drobné kousky a na pánvi orestujte. Pak přidejte nakrájenou papriku a míchejte až zjemní.
- Kuřecí maso překládejte na špízy a grilujte na pánvi nebo na grilu asi 5-7 minut z obou stran, dokud maso není zlaté a propečené.
- Podávejte s restovanou zeleninou a rýží.