1. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Sate ayam – indonéská kuřecí špíza.
zdroj: Recepty 24/7

Sate ayam je tradiční indonéský pokrm, který spojuje šťavnatá kousky kuřecího masa s aromatičkou marinádou a grilováním na špejli. Tento lahodný recept na indonéskou kuřecí špízu je jednoduchý na přípravu a jistě potěší vaše chuťové buňky. Podávejte s omáčkou z arašídů a voňavou rýží pro dokonalou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a pusťte se do dobrodružství indonéské kuchyně!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (nejlépe prsa)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžíce medu nebo hnědého cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 červená paprika
  • dřevěné špízy

Postup

  1. Na začátku si připravte marinádu smícháním omáčky, kari koření, medu, oleje a kurkumy. Nakrájejte kuřecí maso na kousky a dejte do marinády minimálně na hodinu nebo nejlépe přes noc.
  2. Česnek a cibuli nakrájejte na drobné kousky a na pánvi orestujte. Pak přidejte nakrájenou papriku a míchejte až zjemní.
  3. Kuřecí maso překládejte na špízy a grilujte na pánvi nebo na grilu asi 5-7 minut z obou stran, dokud maso není zlaté a propečené.
  4. Podávejte s restovanou zeleninou a rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *