7. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Sate ayam
zdroj: Recepty 24/7

Sate ayam, tradiční indonéský pokrm, je lahodná a pikantní kuřecí špíz, který se griluje na otevřeném ohni. Tenké kousky kuřecího masa jsou naloženy v aromatické marinádě z kokosového mléka, česneku a koření, která jim dodává bohatou chuť. Po upečení na grilu jsou špízy podávány s lahodnou arašídovou omáčkou a čerstvými bylinkami. Sate ayam je skvělým způsobem, jak ochutnat exotickou indonéskou kuchyni. Udělejte si radost a připravte si tento výjimečně chutný pokrm pro své blízké!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce hladkého arašídového másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku, rozmačkaný
  • 1/2 lžičky čerstvě mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého kmínu
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého koriandru
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 12 bambusových špejlí, namočených ve vodě

Postup

  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, arašídové máslo, citronovou šťávu, česnek, kurkumu, kmín, koriandr a pepř, dokud nevznikne homogenní směs.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso do směsi a promíchejte, aby bylo maso dobře obalené. Nechte marinovat nejlépe přes noc, ale minimálně 2 hodiny v ledničce.
  3. Pichlujte kuřecí kousky na bambusové špejle.
  4. Na grilu nebo na pánvi rozpalte trochu oleje a opékejte špejle s kuřecím masem z obou stran, dokud nebude maso zlatě hnědé a upečené.
  5. Sate ayam podávejte s omáčkou, rýží a čerstvou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *