15. 2. 2025
Autor: Michal Němeček
Satay z kuřecího masan
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo asijské kuchyně s naším receptem na kuřecí Satay! Tento tradiční pokrm nabízí šťavnaté kuřecí maso marinované v exotické směsi koření a servírované s lahodnou arašídovou omáčkou. Ideální volba pro grilovačku nebo jako chutný hlavní chod. Připravte si křupavé kuřecí špízy, které oslní každého hosta. Klikněte a získejte recept s jednoduchým krok za krokem návodem!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžíce oleje
  • Dřevěné špízy, namočené ve vodě na 30 minut

Postup

  • Nakrájejte kuřecí prsa na tenké proužky a vložte do mísy.
  • Přidejte sójovou omáčku, med, koriandr, kurkumu a česnek k kuřecímu masu.
  • Dobře promíchejte, aby bylo maso ze všech stran pokryté marinádou.
  • Přikryjte a nechte v chladničce marinovat minimálně 1 hodinu nebo přes noc pro lepší chuť.
  • Na namočené špízy navlékněte marinované kuřecí proužky.
  • Předehřejte gril na středně vysokou teplotu a lehce jej potřete olejem.
  • Grilujte kuřecí špízy po dobu 6-8 minut z každé strany nebo dokud nejsou dobře propečené.
  • Podávejte ihned s oblíbenými omáčkami a přílohami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *