21. 12. 2024
Autor: Michal Němeček
Satay z kuřecího masa
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodné kuřecí satay doma s naším jednoduchým receptem! Tento tradiční jihovýchodoasijský pokrm se skládá z marinovaných kuřecích kousků, které jsou natažené na dřevěné špízy a opékané do zlatova. Naše krok za krokem instrukce vám pomohou k dokonalé přípravě. Marináda z čerstvých ingrediencí dodá masu výjimečnou chuť a šťavnatost. Navíc si pro vás připravíme báječnou arašídovou omáčku, která je neodmyslitelnou součástí tohoto exotického pokrmu. Staňte se hrdinou grilovací párty s tímto exotickým a neodolatelným receptem na kuřecí satay!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na proužky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • OLEJ pro grilování
  • Dřevěné špejle, namočené vodě

Postup

  • V míse smíchejte sójovou omáčku, koriandr, kurkumu, zázvor, česnek a hnědý cukr.
  • Přidejte kuřecí proužky a nechte marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc v lednici.
  • Namočené dřevěné špejle napíchejte kuřecími proužky.
  • Grilujte na středně vysokém žáru, dokud není kuře dobře propečené a má zlatavou kůrčičku, občas potírejte marinádou.
  • Podávejte s pikantní arašídovou omáčkou a čerstvým salátem nebo asijským coleslaw.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *