17. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Sambal goreng udang petis.
zdroj: Recepty 24/7

Sambal goreng udang petis je tradiční indonéské jídlo, které kombinuje dochucené krevety s pikantní omáčkou zčerného křenu. Tento lahodný recept je bohatý na exotické chutě a určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho doma a přiveďte do své kuchyně trochu asijského kouzla!

Suroviny

  • 400g krájených krevet
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce petise (indonéská krevetová pasta)
  • 1 lžička palmového cukru
  • 1 lžička tamarindového extraktu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého křenového kořene
  • sójová omáčka a olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte cibuli a česnek, dokud nezačnou vonět.
  2. Přidejte petis a smažte dalších pár minut, dokud omáčka nezačne vonět.
  3. Přidejte krevety a restujte je, dokud nezměknou.
  4. Poté přidejte rajče, palmový cukr, tamarindový extrakt, mletý koriandr a křenový kořen.
  5. Zalijte směs sojovou omáčkou a vařte na mírném ohni, dokud omáčka mírně nezhoustne.
  6. Servírujte s rýží nebo jinou přílohou dle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *