24. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Sambal goreng telur kecap
zdroj: Recepty 24/7

Sambal goreng telur kecap je tradiční indonéské jídlo, které spojuje kořeněné vajíčka s pikantní omáčkou z krevet a sójového lejna. Tento lahodný pokrm je bohatý na chuť a skvěle se hodí jako příloha k rýži nebo nahradí hlavní jídlo. Vyzkoušejte tento recept doma a dopřejte si exotickou chuť Indonésie!

Suroviny

  • 6 vajec
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička cukru
  • sójová omáčka dle chuti
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na jemnou kostičku.
  2. Ve wok pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nebudou měkké.
  3. V misce rozšlehejte vejce s kečupem, cukrem, sůlí, pepřem a podle chuti sojovou omáčkou.
  4. Přidejte vejce do pánve s cibulí a česnekem a smažte do zatuhnou.
  5. Dochuťte omáčkou a podávejte s rýží nebo bagetou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *