24. 2. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Sambal goreng telur kecap je tradiční indonéské jídlo, které spojuje kořeněné vajíčka s pikantní omáčkou z krevet a sójového lejna. Tento lahodný pokrm je bohatý na chuť a skvěle se hodí jako příloha k rýži nebo nahradí hlavní jídlo. Vyzkoušejte tento recept doma a dopřejte si exotickou chuť Indonésie!
Suroviny
- 6 vajec
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička cukru
- sójová omáčka dle chuti
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na jemnou kostičku.
- Ve wok pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nebudou měkké.
- V misce rozšlehejte vejce s kečupem, cukrem, sůlí, pepřem a podle chuti sojovou omáčkou.
- Přidejte vejce do pánve s cibulí a česnekem a smažte do zatuhnou.
- Dochuťte omáčkou a podávejte s rýží nebo bagetou.