24. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Šakšúka s vejci a rajčaty.
zdroj: Recepty 24/7

Šakšúka s vejci a rajčaty je jednoduché a chutné jídlo původem z izraelské kuchyně. Tato pikantní rajčatová omáčka se podává s osmaženými vejci a je ideální na rychlou a zdravou večeři. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte si připravit tuto lahodnou specialitu doma!

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 400 g slazených rajčat z plechovky
  • 4 vajíčka
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý petržel na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezelenují.
  2. Přidejte nakrájenou červenou a žlutou papriku a nechte dusit asi 5 minut.
  3. Přidejte mletou papriku a kmín a promíchejte.
  4. Přidejte slazená rajčata z plechovky a nechte vařit asi 10 minut, dokud omáčka nezhustne.
  5. Do omáčky udělejte kapsy a do nich rozklepněte vajíčka.
  6. Přiklopte poklicí a nechte vařit asi 5 minut, dokud se bílek uvaří, ale žloutek zůstane tekutý.
  7. Po uvaření posypte sůlí a pepřem a ozdobte nasekaným čerstvým petrželem.
  8. Šakšúku podávejte s chlebem nebo pitou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *