26. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Saffron Rice Recipe With Herbs
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na rýži s šafránem a bylinkami, který rozveselí váš jídelníček. Pestré aromatické bylinky spolu se šafránem dodají této rýži bohatou chuť a krásnou žlutou barvu. Perfektní příloha ke všem druhům masových i vegetariánských jídel. Během několika jednoduchých kroků si připravíte rýži plnou přírodních přísad a lahodných vůní. Nechte se okouzlit tímto jedinečným receptem!

Suroviny:

  • 1 hrnec basmati rýže
  • 2 hrnky vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/2 čajové lžičky kúřího prášku
  • 1/2 čajové lžičky mletého šafránu
  • 1/2 hrnku nasekané směsi čerstvých bylinek (např. petrželka, koriandr, bazalka)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Rýži opláchněte studenou vodou, dokud voda nebude čistá. Nechte odkapat.
  2. V hrnci si připravte vodu, přidejte rýži a přiveďte k varu. Vařte rýži podle návodu na obalu, často míchajte, aby se nelepila. Odstavte z ohně a nechte rýži odstát pod pokličkou asi 5 minut.
  3. V jiném hrnci si zahřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova. Poté přidejte nasekaný česnek a smažte ještě dalších pár minut.
  4. Přidejte kúří prášek a mletý šafrán do pánve s cibulí a česnekem. Promíchejte a nechte restovat pod pokličkou asi 2 minuty.
  5. Nakonec přidejte vařenou rýži a směs nasekaných bylinek. Dobře promíchejte, ať jsou všechny ingredience rovnoměrně rozložené v rýži.
  6. Ochutnejte a případně osolte a opepřete podle své chuti.
  7. Suroviny nechte pár minut spolu prohřát a servírujte teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *