24. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné rýžové špenátové korma s mangem! Tento exotický pokrm spojuje chuťové lahůdky koreněného korma s osvěžujícím manguem, čímž vzniká lahodná kombinace chutí. Skvělá volba pro milovníky indické kuchyně i ty, kteří hledají nové exotické chuťové zážitky. Podívejte se na náš recept a pusťte se do vaření!
Suroviny:
- 1 hrnek dlouhozrnné rýže
- 2 hrnky nakrájeného špenátu
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky mletého skořice
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 mango, oloupané a nakrájené na kostičky
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
- Na zdobení: nasekané mandle a nastrouhaný kokos
Postup:
- Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte rozmačkaný česnek a orestujte ho asi minutu, dokud nezačne vonět.
- Přisypte kurkumu, koriandr, kmín a skořici a promíchejte.
- Přidejte nakrájený špenát a smažte ho dokud se nesmaže.
- Přidejte rýži a promíchejte tak, aby se propojily všechny chutě.
- Zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit, dokud rýže není uvařená a vsákla veškerou tekutinu.
- Přidejte nakrájené mango a promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.
- Před podáváním posypete nasekanými mandlemi a nastrouhaným kokosem.