14. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rýžový salát s mangem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný rýžový salát s mangem, který je skvělou kombinací sladkosti manga a sytosti rýže. Tento recept je snadný na přípravu a skvěle chutná i jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masu či rybám. Dejte své chuti trochu exotiky a vyzkoušejte tento osvěžující pokrm!

Suroviny

  • 1 šálek vařeného rýže
  • 1 mango, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 červená paprika, nakrájená na malé kousky
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1/4 šálku mraženého hrášku, rozpuštěného
  • 2 lžíce nasekané petržele
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce octa (např. rýžový nebo jablečný)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V míse smíchejte vařenou rýži, nakrájené mango, papriku, nastrouhanou mrkev a rozpuštěný hrášek.
  2. Přidejte nasekanou petržel, olivový olej a ocet. Dobře promíchejte.
  3. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Salát nechte v lednici odpočinout alespoň hodinu, aby chutě mohly zapůsobit.
  5. Podávejte jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *