14. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný rýžový salát s mangem, který je skvělou kombinací sladkosti manga a sytosti rýže. Tento recept je snadný na přípravu a skvěle chutná i jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masu či rybám. Dejte své chuti trochu exotiky a vyzkoušejte tento osvěžující pokrm!
Suroviny
- 1 šálek vařeného rýže
- 1 mango, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 červená paprika, nakrájená na malé kousky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1/4 šálku mraženého hrášku, rozpuštěného
- 2 lžíce nasekané petržele
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce octa (např. rýžový nebo jablečný)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V míse smíchejte vařenou rýži, nakrájené mango, papriku, nastrouhanou mrkev a rozpuštěný hrášek.
- Přidejte nasekanou petržel, olivový olej a ocet. Dobře promíchejte.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Salát nechte v lednici odpočinout alespoň hodinu, aby chutě mohly zapůsobit.
- Podávejte jako přílohu nebo samostatné jídlo.