26. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte lahodný ryžový pudink s kokosem a jahodami. Tento křehký a sladký dezert je skvělou volbou pro každou příležitost. Užijte si svěží chuť jahod a exotickou vůni kokosu v jednom zářivém pokrmu. S naším snadným receptem si připravíte tento lahodný dezert během chvilky a na vašich hostech určitě zanechá nezapomenutelný dojem. Podívejte se na naše kroky a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 1 šálek rýže
- 2 šálky kokosového mléka
- 1/4 šálku cukru
- 1 vanilkový lusk
- 1 šálek jahod
Postup
- Rýži uvařte ve vodě podle návodu na obalu a nechte vychladnout.
- V hrnci smíchejte kokosové mléko, cukr a vydlabaná semena z vanilkového lusku.
- Přiveďte k varu a za stálého míchání nechte vařit asi 5 minut, dokud se směs nezačne zahušťovat.
- Přidejte uvařenou rýži a vařit dalších 5 minut, dokud není pudink hustý.
- Směs přendejte do misky a nechte vychladnout.
- Před podáváním ozdobte nakrájenými jahodami.