1. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Rýžový pokrm s mořskými plody: Vyzkoušejte tento lahodný a elegantní recept, který spojuje aromatickou rýži s plody moře. Dokonalá kombinace kvalitního mořského jídla, sladkého rýže a dochucovacích ingrediencí vytváří chutnou a vyváženou chuťovou harmonii. Připravte si tento výjimečný pokrm, který svým vzhledem i chutí oslní nejen Vaše smysly, ale i Vaše hosty. Dopřejte si luxusní gastronomický zážitek s tímto bílým rýžovým pokrmem s mořskými plody.
Suroviny
- 250 g bílé rýže
- 300 g mořských plodů (krevety, mušle, calamari)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička rýžového octa
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)
Postup
- Rýži uvařte podle návodu na obalu, sceděte a nechte stranou.
- V pánvi rozehřejte olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a smažte dalších 2 minuty.
- Přidejte nakrájenou papriku a mořské plody a smažte, dokud nezežloutnou.
- Přidejte uvařenou rýži, sojovou omáčku, ocet, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte všechny suroviny prohřát.
- Pokrm můžete podávat posypaný nasekaným čerstvým koriandrem.