1. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
Bílý rýžový pokrm s mořskými plody
zdroj: Recepty 24/7

Rýžový pokrm s mořskými plody: Vyzkoušejte tento lahodný a elegantní recept, který spojuje aromatickou rýži s plody moře. Dokonalá kombinace kvalitního mořského jídla, sladkého rýže a dochucovacích ingrediencí vytváří chutnou a vyváženou chuťovou harmonii. Připravte si tento výjimečný pokrm, který svým vzhledem i chutí oslní nejen Vaše smysly, ale i Vaše hosty. Dopřejte si luxusní gastronomický zážitek s tímto bílým rýžovým pokrmem s mořskými plody.

Suroviny

  • 250 g bílé rýže
  • 300 g mořských plodů (krevety, mušle, calamari)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička rýžového octa
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)

Postup

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu, sceděte a nechte stranou.
  2. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a smažte dalších 2 minuty.
  3. Přidejte nakrájenou papriku a mořské plody a smažte, dokud nezežloutnou.
  4. Přidejte uvařenou rýži, sojovou omáčku, ocet, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte všechny suroviny prohřát.
  5. Pokrm můžete podávat posypaný nasekaným čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *