31. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rýžový podkroví s masem a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a syté jídlo na každý den – recept na rýžové podkroví s masem a zeleninou. Naučte se, jak snadno a rychle připravit lahodné jídlo plné chutí a vůní. Skvělá volba pro rodinný oběd nebo večeři!

Suroviny

  • 1 šálek rýže
  • 400 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obou)
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý petržel a pažitka
  • sůl, pepř, koření dle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme rýži podle pokynů na obalu.
  2. Vysmažíme na pánvi cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, papriku a prolisovaný česnek.
  3. Přidáme mleté maso a smažíme dozlatova.
  4. Přidáme uvařenou rýži a promícháme.
  5. Ochutíme solí, pepřem a kořením podle chuti.
  6. Před podáváním posypeme nasekaným petrželem a pažitkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *