26. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyprážené rýžové placičky s pikantní omáčkou jsou jedním z oblíbených asijských pokrmů. Tento jednoduchý recept vám ukáže, jak si připravit chutné placičky s lehce křupavou kůrkou, které budou skvěle ladit s ostrou omáčkou plnou exotických chutí. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 šálek rýže
- 2 šálky vody
- 1 vejce
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (utlučené)
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte uvařenou rýži a promíchejte.
- Přidejte rozklepnuté vejce a smažte do zlatova.
- Ochutnejte solí a pepřem a podávejte s pikantní omáčkou.