20. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rýžový pilaf s kozím sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodný rýžový pilaf s kozím sýrem, který je ideální kombinací jemné chuti rýže a slaného kozího sýra. Tento recept je snadno připravitelný a dokonale se hodí jako hlavní chod či příloha k masu. Podívejte se, jak na to!

Suroviny:

  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 150 g kozího sýra
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř, bazalka

Postup:

  1. Na pánvi rozpusťte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte neumytou rýži a promíchejte s cibulí a česnekem, až se rýže začne lehce prosklovat.
  3. Zalijte horkým vývarem a nechte rýži vařit pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud neabsorbuje veškerou tekutinu.
  4. Pokud je rýže uvařená, vmíchejte na malé kousky nasekaný kozí sýr a nechte ho chvíli rozpustit.
  5. Případně dochuťte solí, pepřem a bazalkou. Hotový pilaf můžete ozdobit svěží bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *