22. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rýžový pilaf s jogurtem
zdroj: Recepty 24/7

Rýžový pilaf s jogurtem je lahodný a lehký pokrm, který vás jistě nadchne. Tento recept kombinuje aromatickou rýži s jemným jogurtem a kořením, čímž vytváří dokonalou harmonii chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept a překvapte své chuťové buňky! Suroviny:

  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý koriandr a citronová šťáva na dochucení
  • 3/4 šálku řeckého jogurtu

Postup:

  1. Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud cibule nezezloutne.
  2. Přidejte rýži a kurkumu a osmahněte asi 2 minuty, dokud není rýže leskle natřená olejem.
  3. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte sůl a pepř, smíchejte a nechte vařit pod pokličkou na mírném ohni 15-20 minut, dokud je rýže měkká.
  4. Vypněte oheň a nechte pilaf odpočinout pod pokličkou ještě 5 minut.
  5. Před podáváním vmíchejte jogurt a dochuťte citronovou šťávou a koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *