5. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rýžový pilaf s hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na tradiční rýžový pilaf s hráškem, který jistě oslní vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento snadný a chutný pokrm, který je ideální jako hlavní jídlo nebo příloha k masu. Zaručeně vás nadchne svou lahodnou kombinací rýže, hrášku a aromatických koření. Sledujte náš recept a užijte si skvělý jídelní zážitek plný lahodných chutí.

Suroviny

  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • 1 střední cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (drobno nasekané)
  • 1 šálek mražených hrášků
  • 2 lžíce másla
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozpálené pánvi rozehřejte máslo a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte rýži a za stálého míchání osmahněte, dokud rýže nebude skleněná.
  3. Přilijte hovězí vývar a přiveďte k varu. Snižte plamen, přiklopte poklicí a vařte asi 15-20 minut, nebo dokud bude rýže měkká a voda vsákne.
  4. Přidejte mražené hrášky a vařte dalších 5 minut, dokud nebudou hrášky měkké.
  5. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Pilaf podávejte jako přílohu k masu, rybě nebo jako samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *