5. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na tradiční rýžový pilaf s hráškem, který jistě oslní vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento snadný a chutný pokrm, který je ideální jako hlavní jídlo nebo příloha k masu. Zaručeně vás nadchne svou lahodnou kombinací rýže, hrášku a aromatických koření. Sledujte náš recept a užijte si skvělý jídelní zážitek plný lahodných chutí.
Suroviny
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 2 šálky hovězího vývaru
- 1 střední cibule (nakrájená nadrobno)
- 2 stroužky česneku (drobno nasekané)
- 1 šálek mražených hrášků
- 2 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpálené pánvi rozehřejte máslo a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a za stálého míchání osmahněte, dokud rýže nebude skleněná.
- Přilijte hovězí vývar a přiveďte k varu. Snižte plamen, přiklopte poklicí a vařte asi 15-20 minut, nebo dokud bude rýže měkká a voda vsákne.
- Přidejte mražené hrášky a vařte dalších 5 minut, dokud nebudou hrášky měkké.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Pilaf podávejte jako přílohu k masu, rybě nebo jako samostatné jídlo.