11. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční rýžový pilaf s hovězím masem. Tato jednoduchá a chutná pokrm je oblíbený po celém světě. S námi bude vaše večeře skvělá!
Suroviny
- 200g hovězího masa (na kostkách)
- 1 cibule (nasekaná)
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 mrkev (na kostičky)
- 1 paprika (na kostičky)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kurkumy
- sůl, pepř
- olej na smažení
- petrželka na dozdobení
Postup
- Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli a česnek.
- Přidáme hovězí maso a osmažíme ho dozlatova.
- Přidáme nakrájenou mrkev a papriku a restujeme dalších pár minut.
- Přidáme rajčatový protlak, kmín, kurkumu, sůl a pepř podle chuti.
- Přidáme na kousky nakrájenou papriku.
- Přidáme rýži a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená.
- Vše vaříme pod pokličkou, dokud není rýže uvařená a tekutina vsákla.
- Před podáváním můžeme posypat nadrobno nasekanou petrželkou.