22. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Ryžový pilaf s houbami a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na ryžový pilaf s houbami a hráškem. Tato jednoduchá⁤ a chutná⁣ pokrm spojuje lahodné chutě hub s čerstvými hrášky ⁢a aromatickou⁣ rýží. Vychutnejte si ho jako samostatné jídlo nebo⁢ jako přílohu k ⁤dalším pokrmům. S‌ tímto receptem nadchnete ‍nejen své chuťové buňky, ⁢ale i své zdraví díky bohatému obsahu vzácných živin. Zkuste náš recept⁢ na ryžový pilaf s houbami⁤ a hráškem ještě dnes! Suroviny:

  • 1 hrnek bílé rýže
  • 2 hrnky zeleného hrášku
  • 200g⁣ hub (např. ‌žampióny nebo šampiňony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1⁢ lžíce‍ másla
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte nakrájenou cibuli a dusíme do zlatova.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené houby a ​osmažte je⁤ dozlatova.
  3. Přidejte na nudličky nakrájený česnek, kurkumu a kmín. Osmažte asi minutu nebo dokud se vám‍ nezačne vůně kmínu ​uvolňovat.
  4. Přidejte suchou rýži a osmahněte ⁣ji s ostatními surovinami asi 2 minuty.
  5. Přilijte⁢ zeleninový vývar a nechte ​vařit. Jakmile začne vařit, snižte plamen na minimum, přiklopte ‌poklicí a nechte vařit ‌asi 15-20 minut, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
  6. Přidejte hrášek,⁢ nechte ho probublat ještě ‍asi 5 minut⁢ a hotovo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *