22. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ryžový pilaf s houbami a hráškem. Tato jednoduchá a chutná pokrm spojuje lahodné chutě hub s čerstvými hrášky a aromatickou rýží. Vychutnejte si ho jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k dalším pokrmům. S tímto receptem nadchnete nejen své chuťové buňky, ale i své zdraví díky bohatému obsahu vzácných živin. Zkuste náš recept na ryžový pilaf s houbami a hráškem ještě dnes! Suroviny:
- 1 hrnek bílé rýže
- 2 hrnky zeleného hrášku
- 200g hub (např. žampióny nebo šampiňony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte nakrájenou cibuli a dusíme do zlatova.
- Přidejte na kostičky nakrájené houby a osmažte je dozlatova.
- Přidejte na nudličky nakrájený česnek, kurkumu a kmín. Osmažte asi minutu nebo dokud se vám nezačne vůně kmínu uvolňovat.
- Přidejte suchou rýži a osmahněte ji s ostatními surovinami asi 2 minuty.
- Přilijte zeleninový vývar a nechte vařit. Jakmile začne vařit, snižte plamen na minimum, přiklopte poklicí a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Přidejte hrášek, nechte ho probublat ještě asi 5 minut a hotovo.