12. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rýžový pilaf s bobulemi goji.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný rýžový pilaf s bobulemi goji, který je plný chutí a živin. Tento jednoduchý recept vám poskytne bohatou a zdravou večeři, která potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. Zkombinujte rýži s bobulemi goji a nechte se unést exotickou kombinací chutí. S trochou přídání bylinek a koření můžete vytvořit skvělý pokrm pro celou rodinu. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a dejte svému jídelníčku nový rozměr.

Suroviny

  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/2 šálku bobulí goji
  • 1/4 šálku nasekaných vlašských ořechů
  • 1/4 šálku nasekaných sušených meruněk
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte rýži a promíchejte, než se všechny zrny zalijí olejem.
  3. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu.
  4. Snížte plamen a nechte rýži dusit pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud neabsorbuje veškerou tekutinu.
  5. Přidejte bobule goji, vlašské ořechy a sušené meruňky, promíchejte a nechte stát pod pokličkou dalších 5 minut.
  6. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Hotový rýžový pilaf podávejte teplý jako přílohu ke grilovanému masu nebo zelenině.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *