11. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Rýžový nákyp se sušenkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodný rýžový nákyp se sušenkami, který potěší nejen chuťové buňky, ale i vaše hladové bříško. Skvělá kombinace rýže a křupavých sušenek vytvoří dokonalou sladkou pochoutku, která se snadno připraví a jistě si ji zamilujete. Neodolatelná kombinace chutí, která vás nadchne!

Suroviny

  • 300g vařené rýže
  • 200g sušenek (např. petit beurre)
  • 3 vejce
  • 500ml mléka
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 50g rozpuštěného másla
  • špetka soli

Postup

  1. Ve velké míse rozdrolíme sušenky na menší kousky.
  2. V jiné míse smícháme vařenou rýži, vejce, mléko, cukr, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo a špetku soli. Promícháme dohladka.
  3. Poté směs promícháme s rozdrolenými sušenkami.
  4. Směs přendáme do vymazaného pekáčku a uhladíme povrch.
  5. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a nákyp pečeme asi 40 minut, nebo dokud povrch není zlatě hnědý.
  6. Hotový rýžový nákyp necháme zchladnout a podáváme podle chuti s ovocem, šlehačkou nebo zmrzlinou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *