6. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rýžový nákyp s ovocem je lahodné a zdravé jídlo plné chuti. Tento recept vás překvapí svou jednoduchostí a výsledkem, který potěší celou rodinu. Jemná rýže je vařená ve vanilkovém mléce a posléze zalitá směsí čerstvého ovoce. Výsledkem je krémový nákyp s plody, který se perfektně hodí k snídani, dezertu nebo jako svačinka. Připravte si rýžový nákyp s ovocem a dopřejte si momenty rozkoše a potěšení z lahodných chutí.
Suroviny
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky vody
- 1 hrnek mléka
- 2 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- 500 g čerstvého ovoce (např. jahody, maliny, meruňky)
- 4 vejce
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- špetka soli
Postup
- Rýži propláchněte studenou vodou a přidejte do hrnce.
- Přidejte vodu, sůl a vařte rýži do měkkého stavu. Nechte vodu volně vypařit.
- Přidejte mléko, cukr, vanilkový cukr a rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte.
- Velekněte vejce do misky a přidejte je k rýži. Opět promíchejte.
- Podle potřeby nařežte čerstvé ovoce na menší kousky.
- Do vymazaného pekáčku položte polovinu rýže. Na ní položte ovoce a přidejte druhou polovinu rýže.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu asi 30 minut, dokud nákyp nezezlátne.
- Podávejte teplý nebo studený.