6. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rýžový nákyp s ovocem
zdroj: Recepty 24/7

Rýžový nákyp s ovocem je lahodné a zdravé jídlo plné chuti. Tento recept vás překvapí svou jednoduchostí a výsledkem, který potěší celou rodinu. Jemná rýže je vařená ve vanilkovém mléce a posléze zalitá směsí čerstvého ovoce. Výsledkem je krémový nákyp s plody, který se perfektně hodí k snídani, dezertu nebo jako svačinka. Připravte si rýžový nákyp s ovocem a dopřejte si momenty rozkoše a potěšení z lahodných chutí.

Suroviny

  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky vody
  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 500 g čerstvého ovoce (např. jahody, maliny, meruňky)
  • 4 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • špetka soli

Postup

  1. Rýži propláchněte studenou vodou a přidejte do hrnce.
  2. Přidejte vodu, sůl a vařte rýži do měkkého stavu. Nechte vodu volně vypařit.
  3. Přidejte mléko, cukr, vanilkový cukr a rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte.
  4. Velekněte vejce do misky a přidejte je k rýži. Opět promíchejte.
  5. Podle potřeby nařežte čerstvé ovoce na menší kousky.
  6. Do vymazaného pekáčku položte polovinu rýže. Na ní položte ovoce a přidejte druhou polovinu rýže.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu asi 30 minut, dokud nákyp nezezlátne.
  8. Podávejte teplý nebo studený.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *