9. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na rýžový nákyp s červenou řepou, který spojuje klasickou chuť rýže s pikantními tóny červené řepy. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky tradiční české kuchyně. Podívejte se na recept a připravte si chutnou večeři plnou vitamínů a minerálů.
Suroviny
- 1 šálek rýže
- 2 střední červené řepy
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 100 g tvrdého sýra
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř, sůl, olej
Postup
- Nejprve si připravíme červenou řepu. Oloupeme ji a nakrájíme na malé kostky. Vaříme ji ve vody, dokud nebude měkká (cca 20 minut).
- V druhém hrnci vaříme rýži podle návodu na obalu. Odkapeme a necháme vychladnout.
- Cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na pánvi s olejem.
- Ve velké míse smícháme uvařenou rýži, cibuli s česnekem, vařenou řepu a nastrouhaný sýr. Dochutíme solí a pepřem.
- Do směsi přidáme rozšlehaná vejce a mléko a dobře promícháme.
- Směs přendáme do vymazaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut, dokud nákyp zezlátne.
- Po upečení necháme nákyp chvíli vychladnout a pak podáváme. Dobrou chuť!