25. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rýžový hrnkový pudink se sušeným ovocem
zdroj: Recepty 24/7

Hrnkový pudink plný exotického sušeného ovoce a jemné rýže je skvělou alternativou k tradičním dezertům. Tento lahodný recept je snadný na přípravu a určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • sušené ovoce podle chuti (např. rozinky, meruňky, švestky)
  • skořice (dle chuti)

Postup

  1. Rýži propláchněte pod tekoucí vodou a v hrnci smíchejte s mlékem, cukrem a vydlabaným semínkem z vanilkového lusku.
  2. Vše vařte na mírném ohni za občasného míchání, dokud rýže nezměkne a nepohltí veškeré mléko (zhruba 20-30 minut).
  3. Když je pudink hotový, přidejte sušené ovoce a skořici podle chuti a promíchejte.
  4. Pudink přendejte do misky nebo hrnku a nechte vychladnout. Podávejte se špetkou skořice na vrcholu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *