25. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hrnkový pudink plný exotického sušeného ovoce a jemné rýže je skvělou alternativou k tradičním dezertům. Tento lahodný recept je snadný na přípravu a určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky mléka
- 4 lžíce cukru
- 1 vanilkový lusk
- sušené ovoce podle chuti (např. rozinky, meruňky, švestky)
- skořice (dle chuti)
Postup
- Rýži propláchněte pod tekoucí vodou a v hrnci smíchejte s mlékem, cukrem a vydlabaným semínkem z vanilkového lusku.
- Vše vařte na mírném ohni za občasného míchání, dokud rýže nezměkne a nepohltí veškeré mléko (zhruba 20-30 minut).
- Když je pudink hotový, přidejte sušené ovoce a skořici podle chuti a promíchejte.
- Pudink přendejte do misky nebo hrnku a nechte vychladnout. Podávejte se špetkou skořice na vrcholu.