5. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Originální japonské sushi s rýží a avokádem – skvělá kombinace chutí a zdravých surovin. Naučte se jednoduchý recept na domácí přípravu!
Suroviny:
- 1 šálek sushi rýže
- 1 avokádo
- 1 nori řasa
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička cukru
- Sója omáčka na dochucení
Postup:
1. Sushi rýži uvařte podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
2. Avokádo oloupejte, rozkrojte na plátky a zalijte trochou citronové šťávy.
3. Smíchejte rýžový ocet a cukr a jemně promíchejte s rýží.
4. Na bambusový rohož položte nori řasu s leskem dolů.
5. Rozprostřete rýži na řasu a nechte na jedné straně 1 cm prázdného místa.
6. Na rýži položte plátky avokáda.
7. Pomocí bambusové rohože srolujte sushi a přitlačte, aby se zapečetilo.
8. Nůž namočte do vody a opatrně nakrájejte sushi na kousky.
9. Podávejte s malými miskami s omáčkou na ponoření.