25. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rýžové placky se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Rýžové placky se zeleninou jsou lahodným a zdravým pokrmem, který si zamilujete. Tento recept kombinuje chuťově bohatou zeleninu s jemnou rýží, vytvářející neodolatelnou a vyváženou kombinaci chutí. Placky jsou snadno připravitelné a skvělou volbou na lehký oběd nebo svačinu. Přidejte do svého jídelníčku tento rychlý, chutný a zdravý recept na rýžové placky se zeleninou.

Suroviny

  • 1 hrnek vařené rýže
  • 1 středně velká cuketa
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky kari koření
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nastrouhejte cuketu, mrkev, cibuli a česnek na jemné nudličky.
  2. Do mísy smíchejte nastrouhanou zeleninu, vařenou rýži, vejce, mouku, kari koření, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  3. Na sporáku si připravte pánvičku s olejem a nechte ho rozpálit na střední teplotu.
  4. Lžící odebírejte směs a vytvarujte placky, které opatrně přendávejte do rozpálené pánvičky.
  5. Smažte placky z obou stran do zlatova, asi 3-4 minuty z každé strany.
  6. Hotové rýžové placky se zeleninou přendávejte na talíř a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *