17. 1. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Rýžové placky s cizrnou a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na rýžové placky s cizrnou a zeleninou! Skvělá kombinace chutí a výborný způsob, jak využít přebytečné zeleniny. Jednoduché a rychlé jídlo, které si zamilujete!

Suroviny

  • 1 šálek vařené cizrny
  • 1 šálek vařené rýže
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř, koření podle chuti

Postup

1. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, mrkev a papriku po dobu asi 5 minut.

2. Přidejte cizrnu a vařenou rýži. Osolte, opepřete a přidejte libovolné koření podle chuti (např. kurkumu, koriandr nebo kari).

3. Směs promíchejte a nechte zahřát asi 5 minut.

4. Poté tvarujte malé placky z rýžové směsi a smažte je na pánvi dozlatova z obou stran.

5. Hotové rýžové placky podávejte teplé s jogurtem nebo omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *