19. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Rýžové placky okonomiyaki
zdroj: Recepty 24/7

Okonomiyaki je japonská specialita podobná plackám, tentokrát však vyrobená z rýže. Tato chuťově bohatá pochoutka je plná zeleniny, masa a dalších lahodných ingrediencí. Nechte se unést japonskou kuchyní a vyzkoušejte připravit rýžové placky okonomiyaki doma! S receptem Vám rádi pomůžeme.

Suroviny

  • 1 šálek krátkozrnné rýže
  • 2 vejce
  • 1 středně velká cibule
  • 1 mrkev
  • 100 g masa (kuřecí, vepřové nebo krevety)
  • 1 šálek zelí
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce japonské majonézy
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olej na smažení
  • optionálně: nori, wasabi, katsuobushi (sušený tuňák), aó nori (vaječný omeleta) na dochucení

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
  2. Nastrouhejte cibuli, mrkev a zelí na jemné nudličky.
  3. Pokrájejte maso na menší kousky.
  4. V míse smíchejte vychladlou rýži, vejce, mouku, sójovou omáčku a zeleninu.
  5. Přidejte maso a promíchejte hladké těsto.
  6. Na pánvi rozpalte olej a vlijte část směsi na placku, kterou opečte z obou stran dozlatova.
  7. Po upečení placku posypte majonézou a dalšími surovinami dle chuti.
  8. Pokračujte ve stejném postupu s vybývající směsí.
  9. Servírujte placky teplé a posypané dalšími japonskými dochucovadly podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *