19. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Okonomiyaki je japonská specialita podobná plackám, tentokrát však vyrobená z rýže. Tato chuťově bohatá pochoutka je plná zeleniny, masa a dalších lahodných ingrediencí. Nechte se unést japonskou kuchyní a vyzkoušejte připravit rýžové placky okonomiyaki doma! S receptem Vám rádi pomůžeme.
Suroviny
- 1 šálek krátkozrnné rýže
- 2 vejce
- 1 středně velká cibule
- 1 mrkev
- 100 g masa (kuřecí, vepřové nebo krevety)
- 1 šálek zelí
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce japonské majonézy
- 2 lžíce hladké mouky
- olej na smažení
- optionálně: nori, wasabi, katsuobushi (sušený tuňák), aó nori (vaječný omeleta) na dochucení
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
- Nastrouhejte cibuli, mrkev a zelí na jemné nudličky.
- Pokrájejte maso na menší kousky.
- V míse smíchejte vychladlou rýži, vejce, mouku, sójovou omáčku a zeleninu.
- Přidejte maso a promíchejte hladké těsto.
- Na pánvi rozpalte olej a vlijte část směsi na placku, kterou opečte z obou stran dozlatova.
- Po upečení placku posypte majonézou a dalšími surovinami dle chuti.
- Pokračujte ve stejném postupu s vybývající směsí.
- Servírujte placky teplé a posypané dalšími japonskými dochucovadly podle chuti.