20. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Klasický japonský recept na rýžové placičky okonomiyaki fyvšíkerýri s křupavou střechou z čerstvé zeleniny a lahodnou omáčkou. Vyzkoušejte tento chutný pokrm plný exotických chutí.
Suroviny
- 1 šálek vařené rýže
- 1/2 šálku strouhaného zelí
- 1 jarní cibulka, nasekaná na tenké plátky
- 1 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička křupavé cibulky
- 1 lžička koření okonomiyaki
- 1 lžička oleje na smažení
Postup
- V míse smíchejte rýži, zelí, jarní cibulku, vejce, sójovou omáčku, mouku, křupavou cibulku a koření okonomiyaki.
- Na pánvi rozpalte olej a vlijte směs, udělejte z ní placičku a opékejte z obou stran dozlatova.
- Podávejte teplé s pikantní omáčkou nebo majonézou a posypané sesazeným nori.