6. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na rýžové papriky plněné quinoou a fazolemi. Tato zdravá a chutná kombinace zajistí vašim chuťovým pohárkům zážitek plný lahodných chutí a výživných surovin. Nejdříve quinou a fazole smícháte s dalšími ingrediencemi a následně je plníte do paprik. Po upečení získáte skvělé pokrm, který si zamilujete. Navíc je ideální pro vegetariány a vegany. Podívejte se na celý recept a vyzkoušejte si ho doma!
Suroviny
- 4 velké papriky
- 1 šálek quinoi
- 1 plechovka fazolí (černé nebo fazole pinto)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mexického koření (nebo chili prášek, kmín, koriandr)
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- čerstvá nasekaná petrželka a limetka (na ozdobu)
Postup
- Quinou uvaříme podle návodu na obalu.
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
- Papriky omyjeme, zbavíme stopky a vydlabeme semínka.
- Cibuli a česnek nadrobno posekáme a osmahneme na pánvi s olivovým olejem.
- Přidáme fazole a mexické koření, osolíme a opepříme.
- Směs z cibule a fazolí smícháme s uvařenou quinoou a naplníme papriky.
- Papriky umístíme do pekáčku, pokapat olivovým olejem a pečeme asi 30-40 minut, dokud papriky nezměknou.
- Po vyndání z trouby ozdobíme petrželkou a limetkou a můžeme podávat.