23. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte nový a chutný recept plný rýže, luštěnin a zeleniny? Vyzkoušejte rýžové papriky plněné lahodnou směsí fazolí, kukuřice, cizrny a zeleniny. Tento veganský pokrm je nejen zdravý, ale také velmi chutný. Zkuste ho ještě dnes a uvidíte, jak si ho oblíbíte celá rodina!
Suroviny
- 4 velké papriky
- 1 šálek vařené rýže
- 1/2 šálku mixovaných luštěnin (čočka, cizrna, fazole)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 lžička koření (paprika, česnek, kmín)
- sůl a pepř podle chuti
- strouhanka a olej na pečení
Postup
- Nejprve si připravíme luštěniny – propláchneme je pod vodou a povaříme do měkka.
- Na pánvi osmahneme na oleji najemno nakrájenou cibuli, česnek, papriku a rajče.
- Přidáme uvařené luštěniny, rýži a koření, promícháme a necháme chvíli provařit.
- Papriky očistíme a naplníme směsí luštěnin a rýže.
- Papriky dáme do pekáčku, posypeme strouhankou, zakápneme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut.
- Po upečení můžeme podávat s čerstvou petrželkou nebo jogurtem.