11. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rýžové nudle s tofu a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Zdravá a chutná vege alternativa na tradiční asijské jídlo – rýžové nudle s tofu a zeleninou. Tento recept je bohatý na bílkoviny z tofu a vlákninu z rýžových nudlí a zeleniny. Lehké a rychlé příprava jídla, které se hodí jako hlavní jídlo nebo i jako oběd či večeře. Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale vyvážený recept, který vašemu tělu dodá potřebné živiny a zaručeně vám zachutná.

Suroviny

  • 200 g rýžových nudlí
  • 200 g tofu
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžička červené papriky v prášku
  • šťáva z 1 limetky
  • čerstvý koriandr (podle chuti)
  • sůl a pepř (podle chuti)

Postup

  1. Nejdříve si připravte všechny suroviny. Nudle spařte vroucí vodou, opláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  2. Tofu nakrájejte na kostky a osušte papírovým ubrouskem.
  3. Papriku, mrkev a cibuli nakrájejte na tenké proužky.
  4. Na pánvi rozehřejte sezamový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte do zlatova.
  5. Přidejte tofu a smažte ho z obou stran, dokud není křupavé.
  6. Přidejte nakrájenou papriku a mrkev. Smažte je do měkka.
  7. Přidejte rýžové nudle, sójovou omáčku, červenou papriku v prášku, šťávu z limetky a osolte a opepřete podle chuti. Promíchejte všechny ingredience dokonale.
  8. Pokud chcete, můžete přidat svěží koriandr pro dochucení.
  9. Pokrm podávejte teplý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *