11. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Zdravá a chutná vege alternativa na tradiční asijské jídlo – rýžové nudle s tofu a zeleninou. Tento recept je bohatý na bílkoviny z tofu a vlákninu z rýžových nudlí a zeleniny. Lehké a rychlé příprava jídla, které se hodí jako hlavní jídlo nebo i jako oběd či večeře. Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale vyvážený recept, který vašemu tělu dodá potřebné živiny a zaručeně vám zachutná.
Suroviny
- 200 g rýžových nudlí
- 200 g tofu
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1 lžička červené papriky v prášku
- šťáva z 1 limetky
- čerstvý koriandr (podle chuti)
- sůl a pepř (podle chuti)
Postup
- Nejdříve si připravte všechny suroviny. Nudle spařte vroucí vodou, opláchněte studenou vodou a nechte okapat.
- Tofu nakrájejte na kostky a osušte papírovým ubrouskem.
- Papriku, mrkev a cibuli nakrájejte na tenké proužky.
- Na pánvi rozehřejte sezamový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte do zlatova.
- Přidejte tofu a smažte ho z obou stran, dokud není křupavé.
- Přidejte nakrájenou papriku a mrkev. Smažte je do měkka.
- Přidejte rýžové nudle, sójovou omáčku, červenou papriku v prášku, šťávu z limetky a osolte a opepřete podle chuti. Promíchejte všechny ingredience dokonale.
- Pokud chcete, můžete přidat svěží koriandr pro dochucení.
- Pokrm podávejte teplý.