12. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rýžové noky s kokosovým kari jsou exotické a chutné pokrm z asijské kuchyně. Tyto jemné a lehké noky jsou vyrobeny z rýžové mouky a nabízejí zajímavou alternativu k tradičním bramborovým nočkám. Když je poté zalijete kokosovým kari omáčkou, vznikne kombinace lahodných chutí – sladkost kokosu a kořeněné kari, která zaručeně překvapí vaše chuťové pohárky. Recept na rýžové noky s kokosovým kari je rychlý, jednoduchý a vhodný pro všechny, kdo si chtějí vychutnat autentickou asijskou kuchyni přímo v pohodlí domova.
Suroviny:
- 200 g rýže na rizota
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Nejprve si připravíme rýži podle návodu na obalu, ale vaříme ji v osolené vodě.
- Připravíme si zeleninu – cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriku očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme cibuli a česnek. Smažíme, dokud nezezlátnou.
- Přidáme nakrájenou papriku a smažíme společně asi 5 minut.
- Přidáme kari koření a promícháme. Smažíme ještě asi 2 minuty.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit.
- Vmícháme uvařenou rýži a dochutíme solí a pepřem dle chuti.
- Podáváme horké.