12. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rýžové noky s kokosovým kari
zdroj: Recepty 24/7

Rýžové noky s kokosovým kari jsou exotické a chutné pokrm z asijské kuchyně. Tyto jemné a lehké noky jsou vyrobeny z rýžové mouky a nabízejí zajímavou alternativu k tradičním bramborovým nočkám. Když je poté zalijete kokosovým kari omáčkou, vznikne kombinace lahodných chutí – sladkost kokosu a kořeněné kari, která zaručeně překvapí vaše chuťové pohárky. Recept na rýžové noky s kokosovým kari je rychlý, jednoduchý a vhodný pro všechny, kdo si chtějí vychutnat autentickou asijskou kuchyni přímo v pohodlí domova.

Suroviny:

  • 200 g rýže na rizota
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravíme rýži podle návodu na obalu, ale vaříme ji v osolené vodě.
  2. Připravíme si zeleninu – cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriku očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme cibuli a česnek. Smažíme, dokud nezezlátnou.
  4. Přidáme nakrájenou papriku a smažíme společně asi 5 minut.
  5. Přidáme kari koření a promícháme. Smažíme ještě asi 2 minuty.
  6. Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit.
  7. Vmícháme uvařenou rýži a dochutíme solí a pepřem dle chuti.
  8. Podáváme horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *