3. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutné rýžové rizoto s houbami je lahodným pokrmem, který potěší každého milovníka houbových pokrmů. Tento recept vám přinese jedinečnou kombinaci jemné rýže a aromatických hub, které společně vytvoří lahodnou a lahodnou chuťovou explozi. S námi se naučíte, jak připravit rýžové rizoto s houbami, které se stane oblíbeným jídlem ve vaší domácnosti. Navíc je to skvělá volba pro vegetariány!
Suroviny
- 1 šálek arborio rýže
- 2 šálky hovězího vývaru
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 300g žampionů, nakrájených na plátky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na drobné kousky
- 1/2 šálku bílého vína
- 1/2 šálku strouhaného parmazánu
- Čerstvá petrželka na ozdobení
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velké pánvi rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájené žampiony a česnek a opékejte, dokud houby nezměknou.
- Přidejte rýži a vařte, dokud rýže neprosvítí.
- Přilijte bílé víno a nechte vypařit alkohol.
- Postupně přilévejte hovězí vývar, lžičkami, míchat a vařte, dokud rýže není měkká a krémová.
- Na závěr vmíchejte strouhaný parmazán a dochuťte solí a pepřem.
- Při servírování posypte nasekanou petrželkou.