3. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Rýžová rizoto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Chutné rýžové rizoto s houbami je lahodným pokrmem, který potěší každého milovníka houbových pokrmů. Tento recept vám přinese jedinečnou kombinaci jemné rýže a aromatických hub, které společně vytvoří lahodnou a lahodnou chuťovou explozi. S námi se naučíte, jak připravit rýžové rizoto s houbami, které se stane oblíbeným jídlem ve vaší domácnosti. Navíc je to skvělá volba pro vegetariány!

Suroviny

  • 1 šálek arborio rýže
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 300g žampionů, nakrájených na plátky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na drobné kousky
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu
  • Čerstvá petrželka na ozdobení
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velké pánvi rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte nakrájené žampiony a česnek a opékejte, dokud houby nezměknou.
  3. Přidejte rýži a vařte, dokud rýže neprosvítí.
  4. Přilijte bílé víno a nechte vypařit alkohol.
  5. Postupně přilévejte hovězí vývar, lžičkami, míchat a vařte, dokud rýže není měkká a krémová.
  6. Na závěr vmíchejte strouhaný parmazán a dochuťte solí a pepřem.
  7. Při servírování posypte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *