27. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Ryžová rizota s hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou ryžovou rizotu s hříbky, která vám rozhodně získá srdce. Tento recept kombinuje krémovou texturu rizota s bohatou chutí hříbků, což vytváří skvělou kombinaci pro vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si vynikající pokrm plný lahodných chutí.

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 50g másla
  • 50g parmezánu, nastrouhaného
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud cibule nezezlome.
  2. Přidejte na kostky nakrájené hříbky a smažte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a promíchejte, aby se rýže prosklenila.
  4. Postupně přilévejte vývar, míchejte a nechte vařit, dokud rýže nezakvete.
  5. Nakonec přidejte máslo a parmezán, míchejte do hladka a dochuťte solí a pepřem.
  6. Servírujte horké a posypte eventuálně parmezánem a nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *