27. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou ryžovou rizotu s hříbky, která vám rozhodně získá srdce. Tento recept kombinuje krémovou texturu rizota s bohatou chutí hříbků, což vytváří skvělou kombinaci pro vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si vynikající pokrm plný lahodných chutí.
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 500ml zeleninového vývaru
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 50g másla
- 50g parmezánu, nastrouhaného
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud cibule nezezlome.
- Přidejte na kostky nakrájené hříbky a smažte, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a promíchejte, aby se rýže prosklenila.
- Postupně přilévejte vývar, míchejte a nechte vařit, dokud rýže nezakvete.
- Nakonec přidejte máslo a parmezán, míchejte do hladka a dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte horké a posypte eventuálně parmezánem a nasekanou petrželkou.