
Šťavnatá ryžová plněná paprika s masem je oblíbeným jídlem v mnoha českých domácnostech. Tento recept kombinuje lahodné maso s dužnatými paprikami a dochucenou rýží, která vytváří skvělou kombinaci chutí. Navíc je příprava tohoto pokrmu poměrně jednoduchá a rychlá. Vyzkoušejte tento recept a dejte své chuťové buňky na tanec!
Suroviny
- 4 ks paprik
- 1 šálek vařené rýže
- 400 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených rajčat
- sůl, pepř, oregano, majoránka
- olivový olej
Postup
1. Papriky omyjeme, zbavíme stopky a vydlabeme semínka.
2. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
3. Přidáme mleté maso a podusíme, dokud masa zbarví.
4. Přidáme uvařenou rýži a osolíme, opepříme a opepříme.
5. Plnění rozdělíme do vydlabaných paprik a papriky usadíme vedle sebe v pekáči.
6. Krájená rajčata z plechovky podlijeme a šťávou zalijeme papriky.
7. Pečeme v troubě na 180 stupňů zhruba 40 minut.
8. Podáváme s čerstvým pečivem nebo bramborem.