29. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Ryžová plněná paprika s masem
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnatá ryžová plněná paprika s masem je oblíbeným jídlem v mnoha českých domácnostech. Tento recept kombinuje lahodné maso s dužnatými paprikami a dochucenou rýží, která vytváří skvělou kombinaci chutí. Navíc je příprava tohoto pokrmu poměrně jednoduchá a rychlá. Vyzkoušejte tento recept a dejte své chuťové buňky na tanec!

Suroviny

  • 4 ks paprik
  • 1 šálek vařené rýže
  • 400 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • sůl, pepř, oregano, majoránka
  • olivový olej

Postup

1. Papriky omyjeme, zbavíme stopky a vydlabeme semínka.

2. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.

3. Přidáme mleté maso a podusíme, dokud masa zbarví.

4. Přidáme uvařenou rýži a osolíme, opepříme a opepříme.

5. Plnění rozdělíme do vydlabaných paprik a papriky usadíme vedle sebe v pekáči.

6. Krájená rajčata z plechovky podlijeme a šťávou zalijeme papriky.

7. Pečeme v troubě na 180 stupňů zhruba 40 minut.

8. Podáváme s čerstvým pečivem nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *