17. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Rýžová pilaf s baraninou je lahodná a výživná pokrm, který vám snadno zpříjemní oběd či večeři. Kombinace jemné baraního masa, aromatických koření a nadýchané rýže vytváří chutnou a vyváženou chuťovou symfonii. Tento recept vám ukáže, jak připravit tento tradiční pokrm s vynikajícím výsledkem. Vyzkoušejte ho a pochutnejte si na autentickém jídle plném chutí!
Suroviny
- 400 g baraniny (mleté)
- 1 cibule (jemně nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cuketa (nakrájená na drobné kostičky)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky vývaru (zeleninového nebo hovězího)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého skořice
- sůl a pepř dle potřeby
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli do sklovata.
- Přidáme nasekaný česnek a smažíme další 1 minutu.
- Přidáme mletou baraninu a smažíme, dokud neztmavne.
- Přidáme nakrájenou cuketu a kousky červené papriky a dusíme asi 5 minut, dokud se zelenina změkčí.
- Přidáme rýži, kurkumu, kmín, skořici, sůl a pepř a promícháme, dokud jsou suroviny dobře smíchané.
- Postupně přidáváme vývar, přibližně polovinu a necháme vařit až do úplného vstřebání vývaru.
- Přidáme druhou polovinu vývaru a necháme vařit, až je rýže měkká a příjemně vláčná.
- Těsně před podáváním ozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.