12. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na rýžovou nudlovou mísu s kuřecím masem přináší dokonalou kombinaci chutí a textur. Kuřecí maso je jemně marinované, smíchané s čerstvou zeleninou a křehkými rýžovými nudlemi. S ohledem na vynikající chuť a rychlou přípravu je tento recept skvělou volbou pro všechny, kteří si potrpí na jednoduchá a zdravá jídla. Vyzkoušejte ho ještě dnes a objevte novou oblíbenou večeři pro celou rodinu!
Suroviny
- 200 g rýžových nudlí
- 300 g kuřecího masa (nakrájeného na proužky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 2 mrkve (nastrouhané)
- 100 g hrášku (čerstvého nebo mraženého)
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu, opláchněte je studenou vodou a nechte je okapat.
- V hluboké pánvi ohřejte olej a osmažte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho, dokud nezezlátne.
- Přidejte nastrouhanou mrkev, nasekanou papriku a česnek. Smažte ještě několik minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte hrášek a smažte dalších pár minut, dokud hrášek nezměkne.
- Přidejte uvařené nudle a promíchejte. Následně přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku, sůl a pepř dle chuti. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Na mírném ohni podusťte nudlovou mísu ještě asi 5 minut, aby se chutě propojily.
- Podávejte teplou a případně můžete zdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.