24. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné ryžové masové kari s cizrnou, které je plné exotických chutí a aromatických koření. Tento recept je ideální pro milovníky kari jídel a zaručeně vás nadchne svou bohatou chuťovou paletou. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělé jídlo plné lahodných přísad.
Suroviny
- 250g rýže
- 400g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka cizrny
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce rostlinného oleje
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli společně s prolisovaným česnekem.
- Přidáme mleté maso a opékáme, dokud není zlatě hnědé.
- Přidáme kari koření a promícháme.
- Přilijeme kuřecí vývar a přidáme cizrnu (předem odklopenou).
- Vše vaříme asi 15 minut, dokud není maso měkké a omáčka zahustí.
- V samostatném hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Smažené maso s omáčkou podáváme s uvařenou rýží.