24. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Ryžová masová kari s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné ryžové masové kari s cizrnou, které je plné exotických chutí a aromatických koření. Tento recept je ideální pro milovníky kari jídel a zaručeně vás nadchne svou bohatou chuťovou paletou. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělé jídlo plné lahodných přísad.

Suroviny

  • 250g rýže
  • 400g mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce kari koření
  • 400ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli společně s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme mleté maso a opékáme, dokud není zlatě hnědé.
  3. Přidáme kari koření a promícháme.
  4. Přilijeme kuřecí vývar a přidáme cizrnu (předem odklopenou).
  5. Vše vaříme asi 15 minut, dokud není maso měkké a omáčka zahustí.
  6. V samostatném hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
  7. Smažené maso s omáčkou podáváme s uvařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *